De ce nu-s feministă

the-paper-and-ink-feminist-ootd-march-2017 (9 of 21).jpg

Dacă mă întrebai dacă sunt feministă poate acum vreo zece ani, când încă avea sens termenul, ţi-aş fi spus că da, acum nu. Nu sunt feministă pentru că nu vreau să fiu asociată cu toate frustratele care la prima respingere din partea unui bărbat sunt gata să-i intenteze proces pentru că a violat-o… emoţional. Singurul viol din ecuaţia asta l-au primit ochii mei când am văzut aşa ceva. Bărbaţii nu sunt idioţi, au dreptul să aleagă în ce să-şi bage pula. Şi nu, să deveniţi lesbiene peste noapte nu e o soluţie. Sunt mult mai pretenţioase decât voi, staţi pe curul vostru.

Feminismul, în perioada când nici corectitudinea politică nu era un căcat ca acum, a făcut mai multe lucruri bune. Le-a permis femeilor să se detaşeze de tradiţiile impuse mai mult sau mai puţin de societate, să voteze, să conducă, să nu fie nevoie să stea toată ziua în casă şi să se lase bătută de un beţiv. Să putem să ne facem sandviciuri şi pentru noi, nu doar pentru voi. Nu vreau să aduc dam de Buzzfeed, dar trebuie să recunoaştem meritele curentului ăsta. România, într-adevăr, e cu un pic în urmă ci trendurile, nu avem noi aşa feministe ca Linda Sarsour, nu că ne-ar trebui sau ceva, dar mişcarea asta socială se răspândeşte la noi. Într-un mod prost, era şi normal.
Se răspândeşte numai ideea asta că „Bă, am ţâţe deci automat tre să-mi cumpere pantofi când am io chef”. Sunteţi nişte ipocrite care faceţi mişto de noi, astea mai slăbuţe, normale de fapt, e totul roz şi ar trebui să gustăm gluma. Noi când vă spunem că greutatea voastră nu e okay, ne săriţi la gât. Singura cheste frumoasă la orice greutate e găleată cu aripioare de pui pe care, apropo, n-ar trebui s-o băgaţi în voi. Nu vrea nimeni să vă fure privilegiul şi nici sandviciul deci să ne calmăm.

Nu ştiu ce drepturi mai vreţi. Le aveţi pe toate oricum. Vrei să mergi cu şuncile alea respingătoare pe din afara tricoul tău? Fă-o, chiar nu ne pasă, tot nu te fute nimeni aşa că nu văd diferenţa. Asumă-ţi greutatea, iar dacă nu eşti mulţumită de situaţia în care te afli, schimb-o! Dacă nu cumva îţi iei un bărbat masochist, nimeni nu şi-ar distruge sănătate mintală ascultându-ţi crizele că în serialul tău preferat sunt mai multe personaje masculine. Când te superi că spun toţi obosiţii că ţi-o ceri cu fusta aia prea scurtă asta doar le întăreşte argumentul cum că eşti interesată de opinia lor despre tine. Clar, o ceri.

Concluzia e că eu nu sunt feministă pentru că nu simt că e nevoie de asta, oricum mă îmbrac cum vreu. Celălat motiv e pentru că vreau să atrag mai mulţi tip cu părerile mele inteligente. Sunt diferită de alte fete, sunt mai frustrată ca voi, dar măcar io nu mă plâng tot timpul. A, şi nu mai purtaţi tricouri din astea, e jenant.

del.

Advertisements

One response to “De ce nu-s feministă

 1. Mi s-a făcut foame când ai precizat de găleata aia de pui.
  Feministele astea, niște lezbi care își caută jumătatea și au hate mare pe bărbați.
  Oamenii nu se schimba cu una cu două, ii critici, o să te urască,
  Apropo, cam multe greșeli prin text.
  Sunt până la o limită cu egalitatea între sexe, pâna când se cere prea mult. Vreau să zic ca unele treburi sunt de bărbați și altele numai de femei.
  Adică plm, uneori femeile vor egalitate numai în locurile bune, în parlament, în funcții de director, manager, căcaturi de-astea… dar una nu văd să vrea egalitate în mină, ca pădurar, camionagii, pe șantier și alte rahaturi din astea.
  Unele locuri sunt făcute pentru bărbați și altele pentru femei, un bărbat de exemplu nu ar fi normal sa-l vezi ca e moașă, sau ca lucreaza cu pedichiura sau la coafor (asta dacă nu e gay), hostesă și alte job-uri care nu-mi vin în minte acum.
  Nu sufăr când văd o femeie cât coșul de gunoi de reciclat că folosește un ton de copil de orfelinat care vrea să fie adoptat.
  Adică ce mama dracu, ești titamai cisterna de carne umblătoare și vorbești ca un copil,iar acasă cine știe ce voce de purcea iese din tine.
  Urăsc în pricipal femeile grase care se plâng că nu pot slăbi și pițipoancele, atât cât urăsc și cocalarii și țăranii proști din Romania.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s